Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

"Ελληνική Γη και Θάλασσα"

Έκθεση Ζωγραφικής Ελλήνων Ζωγράφων και δημοπρασία έργων. 
Πραγματοποιήθηκε στις 22,23,24 Φεβρουαρίου 2013 στο Σικάγο ΗΠΑ και όλα τα  έσοδα  διατέθηκαν στο "Χαμόγελο του Παιδιού" .Οργανωτής της Έκθεσης  ο  Ξενοφών Κονσολάκης 

Η διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική ! Οι πίνακες ήταν  προσφορά Καλλιτεχνών και ζωγράφων από όλη την Ελλάδα. Τα υπέροχα έργα τους , προσφορά αγάπης προς τα παιδιά της Ελλάδας μας, "Το Χαμόγελο του Παιδιού". 


Ένα λογότυπο δημιουργήθηκε ειδικά για την προσφορά Αγάπης από την κα. Ελένη Καραδήμου


Είναι ένα αρχαιοελληνικό πλοίο που αντί για πανί έχει μια καρδιά η οποία σχηματίζει εσωτερικά μια παλέτα ζωγραφικής. Είναι το πλοίο που ταξιδεύει από την Ελλάδα στην Αμερική (και πίσω) και μεταφέρει την αγάπη μας, τα έργα μας και τις ευχές μας. Όλο το λογότυπο είναι τοποθετημένο σε ένα πλαίσιο λευκό που το κάνει να μοιάζει με έργο τέχνης. Τα χρώματα συμβολίζουν φυσικά την Ελλάδα μας (μπλε) αλλά επίσης και την Προσφορά, την Τρυφερότητα, την Αλληλεγγύη, την Χαρά και την Παιδική Ηλικία (πορτοκαλί και κίτρινο).
Επίσης το περιστέρι με το κλαδί ελιάς παραπέμπει στην Ελλάδα αλλά και στη Αλληλεγγύη, την Ελπίδα και την Ειρήνη.

Η κα Καραδήμου επιμελήθηκε και  το "Web site" της εκδήλωσης μας "Ελληνική Γη και Θάλασσα" στο οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα έργα των καλιτεχνών. 
                                          http://www.greek-artists-donations4greece.com/


Εγώ πήρα μέρος με δύο  πίνακες ζωγραφικής

   Λάδι σε καμβά 50 Χ 70

  Λάδι σε καμβά 50 Χ 70


Βγήκε η αφίσα της εκδήλωσης   και έγιναν οι ανάλογες δημοσιεύσεις στις εφημερίδες

 Μεγαλύτερη ικανοποίηση όμως και χαρά πήρα  όταν αντίκρισα τα δικά μου έργα στην έκθεση. Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία. Ένα Όνειρο, που έγινε πραγματικότητα.
"Ελληνική Γη και Θάλασσα" προσφορά αγάπης προς τα παιδιά της Ελλάδας μας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου