Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αγιογραφία




Από τότε που θυμάμαι το εαυτό μου ασχολούμαι με τη ζωγραφική.Η αγιογραφία δεν είχε περάσει από το μυαλό μου,ίσως να πέρασε και να την απομάκρυνα.

Η ενασχόλησή μου με αυτήν  άρχισε πριν λίγους μήνες. Σ΄αυτό συντέλεσε η γνωριμία μου με τη Ρένα   http://diaheiros.blogspot.gr/ .
Άρχισα να πηγαίνω στο τμήμα αγιογραφίας στην εκκλησία των Τριών Ιεραρχών που διδάσκει και ξεκίνησα τα μαθήματα.
Ήταν μια τελείως άγνωστη τεχνική για μένα και ομολογώ πως στην αρχή δυσκολεύτηκα λίγο να προσαρμοστώ επειδή το χέρι μου είχε συνηθίσει να δουλεύει πιο ελεύθερα.
Η μεγαλύτερη σπουδή για μένα ήταν όταν παρατηρούσα τη δασκάλα μου να ζωγραφίζει
προσπαθώντας να αφομοιώσω κάθε τι που μας έδειχνε. Και στο τμήμα  όμως μέσα , ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον και ο καθένας κάτι διδασκόταν βλέποντας τη δουλειά του άλλου.
Αυτές είναι οι  δύο πρώτες  μου εικόνες που ζωγράφισα και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό.

Παναγία η Καρδιώτισσα    20χ30

Ο Αρχάγγελος Γαβριήλ   32χ50







Τα μαθήματα για φέτος τελείωσαν.Το Σάββατο 2  Ιουνίου έγινε και η έκθεση του τμήματος Αγιογραφίας όπου οι μαθητές παρουσίασαν τη δουλειά τους.




















9 σχόλια:

  1. Γλυκερία μου, υπέροχες οι εικόνες σου!!Και είναι απίστευτο ότι είναι οι πρώτες σου!!Μπράβο σου!!Και η δασκάλα σου πολύ άξια!!!Η παναγία πανέμορφη, αλλά ο Άρχων Γαβριήλ μου έκλεψε την καρδιά!!φιλάκια και καλή σου συνέχεια γλυκιά μου!! Έγινα αναγνώστης σου οπότε θα τα λέμε συχνά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ ισχύει το "Μ΄όποιον δάσκαλο καθίσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις". Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι εικόνες, θα τα ξαναπούμε,να έχεις μια όμορφη μέρα.

      Διαγραφή
  2. Γλυκερία μου οι εικόνες σου είναι πανέμορφες! Καλοδουλεμένες και στο σχέδιο αλλά και στο χρώμα. καθόλου δεν θυμίζουν έργα μαθητή στο ξεκίνημά του.Μπράβο!Καλές διακοπές, λοιπόν και από Σεπτέμβρη στην τάξη σου πάλι...χαχα. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το καλοκαίρι θα ξεκουραστώ γιατί από Σεπτέμβρη θα μπαινοβγαίνω απ΄ότι φαίνεται σε πολλές τάξεις....μ'έχουν περικυκλώσει πολλές δασκάλες ....αλλά τραβάτε με κι ας κλαίω..!!!!!!

      Διαγραφή
  3. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΜΟΥ!!!!!!
    ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!!!!
    ΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΦΑΝΗΚΕ!!!!
    ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΜΑΡΩΣΩ!!!!
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ!!!!!!!
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι από μας έλειπε ο μέντορας μας, η απουσία σου ήταν αισθητή.
      Να είσαι σίγουρη όμως ότι σε βγάλαμε ασπροπρόσωπη.Ευχαριστώ πολύ για όλα...!!!

      Διαγραφή
  4. Χαίρομαι που γνώρισα από κοντά τις αριστούχες και ταλαντούχες μαθήτριες της αξιόλογης σε όλα δασκάλας !!!Δεν ήξερα ότι ήσουν εκκολαπτόμενη αγιογράφος, όταν σε γνώρισα σε νόμιζα ντεκοπατζου σας εμάς... Ενθουσιάστηκα με τις αγιογραφίες σου και την γλυκιά μορφή τους!!! Εύχομαι καλή συνέχεια με πολλές και εξαιρετικές αγιογραφίες.
    Καλό καλοκαίρι με χαλάρωση και πολλές γαλάζιες βουτιές!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τώρα εγώ τι να πω;;;
    Τις θαύμασα, τις θαυμάζω και θα συνεχίσω να θαυμάσω τα έργα σου Γλυκερία μου!!!
    Μπράβο σου, εύχομαι ολόψυχα καλή συνέχεια!!!
    Πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γλυκερία καλώς σε βρήκαμε!
    Κατ αρχάς έμεινα άφωνη με την δουλειά σου, αλλά βέβαια με όποιον δάσκαλο καθήσεις τα ίδια γράμματα θα μάθεις και ευτυχώς διάλεξες την καλύτερη δασκάλα οπότε τι να πω,δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα αυτό και φυσικά προχωρώντας .... μη σου πω ότι θα περάσεις και την δασκάλα!
    Να είσαι καλά και να φτιάχνεις πάντα όμορφα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή